29 februari 2012

Vår i luften

De senaste dagarna har det verkligen varit vår i luften här nere i Skåne! På riktigt menar jag, inte mellan regnskurar och snöflingor utan det har verkligen varit sol och upp mot 11-12 grader. Helt underbart! Hela jag lever upp när jag känner att det faktiskt finns hopp om att våren snart infinner sig, att solen skiner och att man kan ana lite värme. Luta sig mot en husvägg, finna lä och få lite sol på nosen - nu kommer min tid!

Och vid denna tiden på året, så fort det börjar bli vår i luften, då vaknar mina trädgårdsgener till liv. De är ganska så sporadiska och på ett sätt ganska så kortlivade. De brukar vara fram till sommaren, sedan avtar de och mitt trädgårdsintresse övergår mer i glädjen över att kunna använda min trädgård. Att kunna sitta ute och äta, att kunna grilla på kvällarna, att kunna sitta ute och sola, läsa en bok eller bara kolla in barnen som springer ut och in i vattenspridaren eller som hoppar på studsmattan.

Men nu, så här de första dagarna med lite vårkänsla, då vaknar fixa-med-trädgårds-generna till liv. Jag drömmer om växter, om doften av jord, att plantera. Jag drömmer om material som zink, bambu, korg och vita trädgårdsmöbler. Och så den eviga drömmen om ett vackert växthus såklart!

Bild: Styleroom

Bild: Styleroom

Bild: Vi i Villa

Bild: Pinterest
Bild: Katarinas Örtagård

Bild: Vi i Villa

26 februari 2012

Kuliga halsband

Det var inte så länge sedan vi lanserade en ny armbandskollektion och det finns mer på G av just armband. Nu har vi dessutom börjat fundera på lite nya halsband. Jag är svag för träkulor men tycker att det kan bli lite för klumpigt med så stora kulor, därför gillar jag nedan design av halsband. Vilket är snyggast tycker ni?

Alla bilder från Pinterest


Halsbandet nedan gjorde jag för ungefär ett år sedan. Det funkar ju fortfarande så det kanske blir fler av detta. :)
Foto: Nellie - Kanel & Cayenne

Sakta men säkert

Vi har vind i våra segel just nu och får hjälp av personer i vår omgivning att göra det vi gillar mest, ordna våra aktiviteter. Så kul! :) Vi hör så många berätta hur roligt de tycker att det är att ta sig iväg på något bara för sin egen skull. Vi ler inombords för det är ju just det vi vill med de aktiviteter vi ordnar. Håll utkik här om du eller någon du känner är sugen på att vara med.

Ibland känns det väldigt trögt att driva detta företag på fritiden, dvs vid sidan om ett "vanligt" jobb. Jag är visserligen mammaledig men Jennica jobbar 100% redan så många av de saker vi skulle vilja göra hinns inte riktigt med. Det är klart att det är klurigt i början av något helt nytt innan man vet vad man ska göra och hur man gör det, vilken hjälp som finns att få osv. Men, vi kör på sakta men säkert och ser det som att varje steg tar oss ett steg närmre vår dröm, drömmen om en mysig butik lite utanför stan med ett stort pysselbord och plats för många olika aktiviteter och kanske till och med ett litet fik. Samtidigt märker vi då och då att det är lite bra att det tar lite tid så vissa saker får mogna fram och vi undviker en del misstag eftersom vi inte hinner agera innan det är för sent.





24 februari 2012

Trädgårdsvandring och inspiration

Igår träffade jag härliga Ulrika Marklund som har inspirerat oss flera gånger nu! Tre aktiviteter har vi haft tillsammans med henne - Vårfint, Höstinspiration och Adventspyssel. Nu planerar vi för en härlig våraktivitet hemma i hennes underbara trädgård, det får ni inte missa! Ulrika är otroligt inspirerande och hon har en förmåga att skapa vackra, naturliga kreationer med det man har hemma. För att inte tala om alla tips och idéer som bara sprutar ur henne! Denna rundvandring kommer att äga rum i mitten av april och ni kommer snart att få mer information kring det.

Bild Pinterest

Är ni intresserade av inredning? Av att fixa och dona hemma? Kanske vill du lära dig mer om hur man möblerar på bästa sätt, hur man kombinerar färger och mönster och få en massa inspiration - då ska du anmäla dig till vår inspirationskväll Inredning i vardagen den 15 mars!

Ha en riktigt skön fredagskväll och helg - nu tar Nellie över "pennan"!
Kram Jennica

23 februari 2012

Griffelfärg

Griffelfärg är ju ingen ny uppfinning precis, men väldigt fiffig! Just nu pratar jag och min 11-åriga dotter mycket om griffelfärg där hemma. Vi är lite sugna på att ha en vägg i hallen med just griffelfärg, där man kan skriva upp viktiga saker att komma ihåg eller små meddelanden till varandra. Jag har dessutom för mig att det finns magnetfärg och det vore ju superfiffigt om man kunde måla först med magnetfärg och sedan med griffelfärg över det. Då får man både möjlighet att skriva upp saker, men kan även sätta upp viktiga lappar eller en fin teckning!

Det finns hur mycket roligt som helst som man kan göra med griffelfärg, det är bara fantasin som sätter gränserna. Som vanligt!

Kram Jennica







Alla bilder från Pinterest

22 februari 2012

Vårlängtan

I morse när jag gick ut till bilen för att köra till jobbet så kvittrade fåglarna och det var några plusgrader, så härligt! Det var verkligen vår i luften! Just nu blåser det och regnar och är riktigt ruskigt, men det väljer jag att glömma just nu och minns istället fågelkvittret. Härliga, härliga vår som ligger framför oss! För även om denna tiden på året är allt annat än min favorittid så är det så underbart att tänka på allt det härliga som ligger framför oss. Våren, med den första värmande solen och ljuset. Och senvåren som kommer med lite ljumma vindar och möjligheten att gå utan strumpor i skorna. Och sen sommaren.....! :)

Våren är ju dessutom pastellernas tid och speciellt i år så är det verkligen mycket av dessa ljusa, fina färger!

Jag önskar er en riktigt skön kväll och så hoppas vi på fågelkvitter även i morgon!
Kram Jennica

Bild från Design Seeds

21 februari 2012

Nytänk

Rent generellt så skulle jag vilja säga att de allra flesta människor tänker på möbler, tyger, växter och vackra detaljer när de tänker på inredning. Eller så tänker man på lite större ytor som kök, badrum eller vardagsrum. Det är väl det vanliga skulle jag tro. Man funderar på färg, form och stil.

På senare tid har man även börjat fokusera på en annars ganska så bortglömd yta, nämligen tvättstugan. Man har kunnat se flera inredningsreportage i tidningar om jättefina tvättstugor som är ett under av organisation med flera olika tvättkorgar för optimal tvättsortering. Massor med förvaringsmöjligheter och fina burkar, boxar och annat för att piffa till. Men idag såg jag faktiskt något som jag aldrig tänkt på kunde se ut på annat sätt än man traditionellt tänker sig. Nämligen designade tvättmaskiner!

Dessa är från SMEG och är anpassade att funka i lägenhet där man oftast inte har så mycket plats för en tvättmaskin. De funkar i badrummet men även i köket då de är utrustade med den fiffiga detaljen med ett tvättställ ovanpå! Och så fina färger....

Ha en skön kväll,
Kram Jennica




20 februari 2012

Vackra vaser

Jag älskar att hitta fiffiga tips på fina saker man kan göra själv. Och detta sätt att piffa upp glasvaser, flaskor, skålar eller vad man nu vill är ju suveränt! Enkelt och bra, men så fint det blir.

Kram Jennica

Bild från Pinterest

19 februari 2012

Fjärilar på tapeten

Det verkar som om fjärilar är tillbaka på tapeten, i dubbel bemärkelse (jag vet, lite lam ordvits). :) Jag gillar verkligen fjärilens lätta vingar och fina färger, det måste vara den vackraste insekten vi har på denna planeten. Någon av dessa tapeter skulle jag vilja ha i ett rum, om jag bara hade nåt rum som behövde tapetseras.

Bild från inmyhouse

Bild från pipstudio

I väntan på ett rum att tapetsera så kan man ju alltid hålla till godo med fina tavlor med fjärilsmotiv.

Bild från Boligmagasinet

Jag önskar er en bra vecka! /Nellie


18 februari 2012

Mumsiga äppelmuffins

I fredags hade vi en intervju med Hanna från Respons. Det är en tidning om företag och företagare där reportagen speglar företag från hela Sverige samt kändisporträtt, pyssel och andra intressanta reportage. Vi har köpt en annonsplats i Maj-numret. Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut och vad det kan ge för resultat.

Vi bjöd Hanna på äppelmuffis när vi träffades och jag lovade att förmedla receptet på dessa supergoda muffins. Dessutom går det väldans snabbt att göra dem. :) Så plocka fram de fina muffisformarna nu!

Bild från KlaraForm


Recept till 12 muffins

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma

Fyllning:
1-2 äpplen
2 msk malen kanel
2 msk farinsocker (jag tog råsocker istället, antar att det går lika bra med vanligt strösocker också)
3 msk grovt hackad sötmandel

Gör så här:
1. sätt ugnen på 225 grader
2. vispa ägg och socker pösigt
3. smält smöret (eller ta flytande om du har det) och tillsätt det plus mjölk till äggvispet
4. blanda torra ingredienser i en bunke och rör ner det försiktigt
5. skala och klyfta äpplena, strö kanel och socker på dem
6. sätt muffinsformar på en plåt och fyll dem ungefär till hälften
7. lägg ner äppelklyftorna  lite på sniskan, de ska sticka upp ur smeten
8. strö över hackad mandel
9. grädda i ca 10 min, i mitten av ugnen

Lycka till!

 Bild från Sandra Isaksson

Vinnare

Det var inte så svårt att utse vinnaren i vår tävling denna gången! :) Men väldigt roligt att kunna få skicka hem det fina armbandet till Tittilina, eftersom hon verkar så förtjust i det!

GRATTIS!! Vi hoppas verkligen att du kommer att ha mycket glädje av ditt nya armband!
Hör av dig till oss med din hemadress, så skickar vi hem din vinst med en gång. Maila kontakt@kanelocayenne.se

Kram Jennica & Nellie

16 februari 2012

Nya armband

Nu har vi nya smycken i webbutiken - Välkomna in och kika!

Vi har en helt ny armbandskollektion som vi kallar för Jordaskatter. Armbanden finns i fyra olika utföranden - svart, mörktgrön, gammelrosa och ett mixat. Pärlorna är av keramik och är 12 mm i diameter, trädda på gummitråd.

Underbara färger och pärlorna har en så fin lyster!





Bilder: Kanel & Cayenne

15 februari 2012

Inredning i vardagen

Den 15 mars är det dags för årets andra aktivitet, och denna gången skall det handla om inredning! Det ska bli väldigt kul och spännande!

Anna Hansson, från Anna Inreder, kommer att guida oss genom en inspirerande kväll med temat inredning. Hon kommer att gå igenom några av de vanligaste utmaningar vi brukar stöta på vad gäller inredning, färgsättning och möblering.
  • Vilka färger kompletterar varandra?
  • Hur skapar man balans mellan mönster och färger?
  • Vad skall man tänka på när man hänger tavlor?
  • Hur får jag ett varmt och personligt hem?
  • Hur skapar jag ordning och reda?
Målet är att erbjuda verktyg och enkla riktlinjer som hjälper oss att inreda våra hem så det passar vår vardag och personlighet. Vi avslutar med att skapa moodboards över ett rum eller inredningsproblem som du inte riktigt kommer tillrätta med. Denna moodboard tar du sedan med dig hem för att använda som inspiration och röd tråd när du vill förändra i ditt hem. För att få ut så mycket som möjligt av detta tillfället tillsammans med Anna, så föreslår vi att du redan i förväg funderar ut vilket rum eller inredningsproblem du vill fokusera på/ha hjälp med.

När: Torsdagen den 15 mars
Tid: 19.00-21.00
Var: fd Borgeby Hälsa, Kornettvägen 5, Bjärred (i närheten av Borgeby Skor och Borgeby Kids & Friends)
Pris: 350 kr/person (inkl fika och den moodboard ni skapar)

Anmäl dig till kontakt@kanelocayenne.se senast den 11 mars.

Välkomna!

Bild från Anna Inreder

14 februari 2012

Lila som accentfärg

Jag blev så inspirerad när jag såg dessa underbara bilder från Sköna Hem! Här har man använt lila som accentfärg och det är så vackert tycker jag. Lila är väldigt fint tillsammans med vårens stora inredningsfärg som är grått. Dessa två tillsammans ger en härlig färgskala att arbeta med.

Jag tycker också om det sätt man har blandat skirt med lite mer rufft. Titta till exempel på de tunna, skira gardinerna i kontrast till den ruffa väggen. Superfint! Kontraster är alltid bra - högt och lågt, blankt och matt, mjukt och hårt och som här skirt och rufft.

Hoppas att ni har haft en fin och mysig Alla Hjärtans Dag!

Kram Jennica



Bilder från Sköna Hem


13 februari 2012

Gokväll i stugan

Kikar in efter en dag som precis har börjat lugna ner sig! Det har gått i ett hela dagen på jobbet och på lunchen postade jag vår momsredovisning, som vi har kämpat med den och såå skönt det var att lämna in den! Nu ikväll har jag spelat badminton med gamla träningskompisar, otroligt roligt men jag känner mig mer död än levande. Nu har jag precis duschat, ätit och sitter nu med en kopp te och varvar ner. Drömmer mig bort till vackra, rofyllda platser. Ögonen börjar kännas tunga och det blir sängen för mig nu. Tyvärr inget superinspirerande inlägg idag, men så är ju livet. Ibland blir det himla bra och ibland får man liksom resignera inför att man behöver vila lite.

Ville trots allt titta in och säga hej till er. Och godnatt!
Kram Jennica

Bild från Pinterest

12 februari 2012

Gult är fult, eller?

Vi har förstått att gult är en populär färg just nu och samtidigt är den väldigt omdiskuterad. Är gult fult? Själv har jag lite svårt för färgen i sig, men samtidigt tycker jag att det kan vara riktigt snyggt med gula detaljer eller i rätt kombination med andra saker. Dessie, room by sofie, Persiljas hus och Anna visar bra exempel på att gult är supersnyggt! Vi hoppas kunna erbjuda lite nya produkter snart, kanske några av dem i just gult! :) /Nellie





bilder från Pinterest.com

11 februari 2012

Livet

Vad nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser, glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här.... Ja, ibland kan det vara bra att stanna upp och tänka på alla positiva saker man har, t.ex. de bra saker som hänt den senaste veckan, året, månaden, dagen eller timmen. Victoria satte igång dessa tankar hos mig igår, tack tjejen!

Livet har ju så mycket att erbjuda och många gånger är det vi själva som sätter upp de största hindren för att nå våra drömmars mål. Bekvämlighet, göra saker rutinmässigt utan reflektion, trygghet, osäkerhet, ja listan kan göras lång... Hur gör man då för att våga ta klivet ut på okänd mark för att se vart det leder? Tips mottages tacksamt. :) Kram /Nellie

10 februari 2012

Trevlig helg!

Hur har ni det på fredagskvällen? Jag hoppas att ni sitter i soffan och smaskar på något och kanske har något gott i glaset. Tillsammans med en älskling, underbara barn eller en fin vän. Själv smaskar jag visserligen på popcorn och har ett underbart barn bredvid mig, men det som förstör bilden är att jag håller på med bokföring och momsredovisning! Så kan det vara när man är egenföretagare och försöker kombinera det med annat jobb och familj. Men vi har det rätt så mysigt, stora tjejen och jag. Hon läser hästbloggar och jag tampas som sagt med siffrorna.

Nu tog jag en liten paus för att säga hej till er och önska er en mysig fredagskväll och en fortsatt härlig helg! Nu tar Nellie över bloggen ett par dagar.

Kramar från Jennica


Avslutar med en fin bild från Pinterest. Visst är det en fin ide?!

Spännande kväll med raw food

Den 16 februari är det dags för årets första aktivitet och då ska vi får lära oss mer om raw food! Detta är ett ämne som jag tycker är superintressant och spännande! Vad är då raw food? Jo, raw food är mat som inte värmts till mer än max 42 grader. Den är oprocessad som till exempel frukter, nötter eller sädeskorn. Anledningen till att äta ouphettad, rå mat är främst för att behålla matens närningsämnen, motståndet och de fina, smakrika färgerna. Raw food är oftast helt vegetarisk och många utesluter även mjölkprodukter.

Ulrika Hvistendahl kommer till Café Kajgatan 34 i Lomma och berättar mer för oss om raw food. Hon går igenom hur vi kan föra in det råa i vår vardag utan att det blir krångligt och utan att behöva handla i specialbutiker! Ulrika är utbildad Raw food chef och är även yogainstruktör. Hon driver företaget Rawyogini som förmedlar budskapet om rawfood och yoga.

Visst låter det spännande? Här kan ni läsa mer och anmäla er om ni skulle vara intresserade!

Kram Jennica

7 februari 2012

Ulrikas isskulpturer

Förutom att blogga och ha en webshop, så ordnar vi ju även olika aktiviteter. Några av dessa aktiviteter har handlat om trädgård och växter och då har vi inspirerats av UIrika Marklund. Ulrika är en grymt kreativ och idésprutande tjej som kan göra fantastiskt vackra saker med växter!

Nu har Ulrika börjat blogga och idag så visar hon superfina isskulpturer som hon gjort hemma i sin trädgård! Kika här....


Bild: Ulrika Marklund


6 februari 2012

Bokhylla, bokföring och bilder

Ikväll blir det ett tips på en läcker bokhylla! En enkel konstruktion, men väldigt effektfull!

Bild från Pinterest

Nu ska jag fortsätta med lite bokföringsarbete, inte så roligt men ack så nödvändigt! Hade hellre suttit och surfat runt och letat inspirationsbilder, det är verkligen något som jag kan ägna hur mycket tid som helst åt. Älskar fiffiga idéer och fina bilder! En av mina favoritsiter när det gäller att surfa runt och kika på idéer och fina bilder är Pinterest, har ni inte kikat här så är mitt tips att ni gör det med en gång!

Kram Jennica