30 april 2012

Valborg

Här i Skåne skiner solen och det ser ut att bli en strålande Valborgskväll! Det tillhör inte vanligheterna tycker jag, minns många kvällar när man stått där vid elden och huttrat och frusit. Men ikväll ser det ut att verkligen vara befogat att sjunga in våren.

Själv ska jag iväg till ett par goda vänner och grilla och självklart titta på eld. Det ska bli väldigt mysigt och jag ser mycket fram emot det. Vad hittar ni på till Valborg?

Jag önskar er alla en härlig kväll!
Kram Jennica


29 april 2012

Plånbok

Jag har letat i flera år nu, efter den perfekta plånboken. Den finns inte! Den jag har är en klassisk börs-modell och är inhandlad i en liten by i Frankrike för flera år sedan. Underbart mörkt lila skinn och plats för alla tusen plastkort (ok, inte riktigt så många men nästan), den är den bästa jag har haft även om den också har sina brister. Nu har den sjungit på sista versen i ett par år men eftersom jag inte har hittat någon ny så hänger den fortfarande med även om den inte går att stänga längre. Det är ju en fördel när den förvarar pengar och VISA-kort. :)

Jag har rensat ut bland alla medlemskort och jag har provat att ha dem i en liten extrabörs, men jag glömde dem hela tiden så det var ju inte lönt. Hur då tänker ni säkert? Det är väl bara att låta den ligga i handväskan. Jo, det hade ju varit enkelt men nu är jag typen som inte har handväska särskilt ofta och definitivt inte samma väska hela tiden (nej, en väskinsats är inte heller aktuellt :). Just nu är det skötväskan som agerar även handväska men ibland har jag plånboken i jackfickan (den får alltså inte vara för stor för att rymmas i jackfickan heller...). 

Ni förstår säkert varför jag inte hittat någon plånbok?!? :) Jag vet i alla fall att jag vill ha en i äkta skinn, ni vet en sådan som blir finare med åren. Snälla, om vi har något tips, hör av er! 

Kram /Nellie
28 april 2012

SPA

Denna helgen är jag på SPA, på Skansen i Båstad. Det är något visst med känslan man får när man öppnar dörren till ett SPA, man blir avslappnad nästan med en gång, bara av atmosfären. För att inte tala om dofterna, mmmm, så härligt. Jag ska få en helkroppsbehandling som ska öka vitaliteten, det kan väl behövas för en nybliven mamma?!? :) Jag har kämpat med att komma i någotsånär bikiniform men det är bara att inse att det kommer att ta tid, fast det är lika bra det, vill inte göra något som inte är bra för kroppen. Jag ska i alla fall ta årets första bad, det finns nämligen ett riktigt fint kallbadhus med utsikt över havet. Visst ser det härligt ut? Önskar er en skön och avkopplande lördag!

Bild lånad från Hotel Skansen
27 april 2012

Gult fredagssvep

Jag älskar färg! Gult är inte en av mina favoritfärger, dock är det en omdebatterad färg vilket jag tycker är intressant. De flesta tycker att 'gult är fult' och Nellie har bloggat om det i tidigare inlägg. Idag tänkte jag trotsa det faktum att många av er/oss tycker att gult kanske inte är den färg som ligger oss varmast om hjärtat. Det är nämligen så att gult piggar upp, det lyser upp och det ger en liten'vitaminkick', så här kommer ett gult fredagssvep!

Ha nu en riktigt skön helg!
Kram Jennica

Bild: IKEA Livet Hemma

Bild: IKEA Livet Hemma

Bild: Pinterest Acoustic Garden

Bild: Pinterest Merrie Haig

Bild: Pinterest Mona Garvin

Bild: Pinterest Mona Garvin

Bild: Sköna Hem

26 april 2012

IKEA PS kamera

De allra flesta känner ju till IKEAs PS kollektion som kommer ut ungefär vartannat år. En kollektion med speciell design och som man kanske inte förväntar sig att hitta på IKEA. Årets kollektion är på gång, vi har skrivit om den i tidigare inlägg. Vad vi inte har skrivit om är den speciella kamera som nu presenteras!

Det är fortfarande inte bestämt om den kommer att säljas eller om den kommer att följa med i PS kollektionen för de som köper möblerna. Jag hoppas att den kommer att säljas, för det är en riktigt kul pryl! Den är gjord i kartong och är ju därmed ganska så unik! Den kan lagra 40 digitalfoton och har ett USB-minne som man kan tömma och använda igen, ingen engångskamera alltså. Den drivs av två AA-batterier.

Kul grej tycker jag!
Kram Jennica

Bild: Feber

25 april 2012

Tävling

Ni glömmer väl inte bort att vara med i vår tävling som vi har hos Anna Inreder? Om du gillar oss på Facebook och skriver en kommentar till inlägget på hennes blogg så är ni med och tävlar om ett jättefint armband från vår egen kollektion Jordaskatter. Gillar ni oss redan på Facebook, så får ni givetvis vara med och tävla ändå!Här kan ni läsa allt om tävlingen. Sista dagen att vara med är på måndag den 30 april!
Kram Jennica

24 april 2012

Ordning och Reda

Vill bara påminna er om denna inspirerande kväll då vi ska lära oss hur vi skapar ett harmoniskt hem genom att få ordning och reda!
Kram Jennica

**************

Anna Hansson, från Anna Inreder, kommer att guida oss genom en inspirerande kväll med temat Ordning och Reda.

 • Vill du förenkla och göra din vardag mer effektiv?
   
 • Vill du undvika stressiga situationer som uppstår på grund av att du inte hittar det du letar efter?
   
 • Vill du ha ett mer lättstädat hem? 

Att ha bra ordning och reda hemma ger dig detta samt att ditt hem känns mysigare och mer i harmoni!

Vi kommer att gå igenom smarta och bra lösningar för den optimala organisationen! Få plats med så mycket som möjligt på en liten yta.

När: Onsdagen den 30 maj
Tid: 19.00-21.00
Var: fd Borgeby Hälsa, Kornettvägen 5, Bjärred (i närheten av Borgeby Skor och Borgeby Kids & Friends)
Pris: 350 kr/person (inkl fika)
Anmäl dig till kontakt@kanelocayenne.se senast 20 maj

Välkomna!

21 april 2012

Odla i kruka

April börjar gå mot sitt slut och det är hög tid att börja tänka på vad vi ska odla detta året. Om jag hade haft en trädgård hade jag satsat på mycket ätbara saker som t.ex. tomater, potatis, bönor och kryddväxter. Eftersom jag bara har en liten balkong så för jag nöja mig med örterna men det brukar vara nog för mig. Det ska ju vattnas hela tiden när man odlar i krukor och jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar.

Här  och här finns en del tips för att skapa din egen "örtträdgård". Vilket är ditt bästa odlingstips?


Jag tror att jag satsar på städning denna helgen och väntar med odlingen en vecka till. Jennica har ju skrivit om IKEAs kryddkit tidigare, det kanske kan bli en bra början...? Vi har också fina krukor i butiken, de minsta har dessutom ett riktigt bra pris just nu!
Kram /Nellie
20 april 2012

Minikrukor

Just nu har vi ett superbra pris på våra små terracottakrukor i butiken! De är väldigt fina och helt perfekta till den första frösåddan eller de fina vårlökarna. De är 7 cm höga och har en ytterdiameter på 7,5 cm.

Ta en titt här!

Månadens erbjudande - 10 kronor

17 april 2012

Ordning och Reda

Anna Hansson, från Anna Inreder, kommer att guida oss genom en inspirerande kväll med temat Ordning och Reda.

 • Vill du förenkla och göra din vardag mer effektiv?
   
 • Vill du undvika stressiga situationer som uppstår på grund av att du inte hittar det du letar efter?
   
 • Vill du ha ett mer lättstädat hem? 

Att ha bra ordning och reda hemma ger dig detta samt att ditt hem känns mysigare och mer i harmoni!

Vi kommer att gå igenom smarta och bra lösningar för den optimala organisationen! Få plats med så mycket som möjligt på en liten yta.

När: Onsdagen den 30 maj
Tid: 19.00-21.00
Var: fd Borgeby Hälsa, Kornettvägen 5, Bjärred (i närheten av Borgeby Skor och Borgeby Kids & Friends)
Pris: 350 kr/person (inkl fika)
Anmäl dig till kontakt@kanelocayenne.se senast 20 maj

Välkomna!

16 april 2012

Vårkänslor

Nu börjar det äntligen kännas lite mer som vår ute! I helgen har det varit ett härligt väder och även idag har solen lyst på oss. Jag har dock läst att ni lite längre upp i landet fick snö (?!) i helgen, vilket jag tycker riktigt synd om er för! Här nere gläds vi i alla fall åt lite vårkänslor!

Och vad kan väl framkalla mer vårkänslor än nya, ljusgröna, spirande små skott som tittar fram ur jorden? IKEA har tagit fram ett riktigt fint paket med kryddväxter, ÖRTIG heter det och innehåller tre fröpåsar, tre zinkkrukor och briketter. Timjan, Basilika och Koriander ingår i paketet som kostar 79:-, som hittat tycker jag!Bilder: IKEA Livet Hemma

15 april 2012

Glad

Denna helgen har varit riktigt bra, av många anledningar. Självklart eftersom jag har fyllt år och fått många fina presenter. Min man överraskade med att ge mig en weekend i Barcelona i oktober. Vi tänkte passa på att resa iväg bara vi två innan vi skiftar föräldrar-ledigheten (och när Maja är stor nog att ha barnvakt en hel helg). Ni som varit där, ge mig gärna era bästa tips! :) Helgen har också varit bra för att jag har spenderat tid med min familj och för att jag tagit mig tid för träning.

På hemvägen från besöksturnén har vi varit på husvisning. Varför lär jag mig aldrig att bostaden ALLTID ser bättre ut på bilderna?!? Jag blir lika besviken varje gång... Det är i alla fall kul att kika och tids nog ska vi väl hitta "vårt" hus. :) Dock blev det akuthunger på vägen hem så det blev kvällsmat på Max, känns inte super i magen men jag hoppas att en kopp örtte ska råda bot på det.

Sist men absolut inte minst så har vi haft lite uppsving i försäljningen i butiken. :) Det är behövligt för att öka på motivationen som just nu går lite på lågvarv. Extra kul är det att det är en av de produkter som jag har designat som blivit uppmärksammad.

Hoppas ni också har haft en bra helg! KRAM /Nellie

14 april 2012

Grattis Nellie

Idag fyller min fina fina vän år! Hon är ju inte 'bara' min vän utan också andra halvan av Kanel & Cayenne - Kanel faktiskt, om man ska vara noga! :)

Jag hoppas att du har haft en underbar dag med familjen! Solen har lyst på oss i Skåne idag och jag hoppas att den gjort det även i Blekinge, där jag vet att du firat din dag.

Stor GRATTIS vännen min!!
KRAM Jennica

Bild: Pinterest - Sarah

13 april 2012

Tävling

Just nu har vi en tävling hos Anna Inreder! Man kan vinna ett av våra egendesignade armband från kollektionen Jordaskatter. För att vara med och tävla är det enda ni behöver göra att lämna en kommentar i inlägget hos Anna att ni vill vara med och sedan gilla oss på Facebook. Gillar ni oss på Facebook sedan tidigare så skriver ni det och kan givetvis vara med och tävla ändå.Ha en riktigt skön helg!
Kram Jennica

12 april 2012

Stilleben

Det här med stilleben. Visst är det väl fint? Att samla vackra saker tillsammans, på ett bord, en bänk, en vägg, en byrå....jaa, vart som helst. Saker som man tycker om, som kanske är ett speciellt minne, saker som hör ihop på grund av färg eller form eller som passar ihop på grund av sina kontraster. Jag tycker att det är så himla fint. Och svårt!

Jag beundrar verkligen de som kan konsten att kombinera ihop saker och detaljer utan att det blir plottrigt. Som kan få det att se sådär enkelt och opretentiöst ut, och ändå vet man att det ligger en massa jobb bakom.

Den där konsten vill jag lära mig!
Kram Jennica

Bild: En Mammas Dag

Bild: En Mammas Dag
Bild: Anna Gillar

Bild: IKEA Livet Hemma

Bild: Elle Interiör

11 april 2012

Teal

Det finns en färg som på engelska heter Teal och den svenska översättningen av detta bör bli blågrön. Kanske havsgrön... I vilket fall som helst så är det en färg som jag verkligen gillar, har jag upptäckt. Det är lustigt det där med färger, hur de påverkar en och vilka man har som favoriter för tillfället. För så är det för mig, jag har mina "grundfavoriter" som är mina favoriter alltid, och sedan har jag mina "periodfavoriter" som jag gillar i just perioder. Just nu är Teal min favorit! Vi får väl se hur den ligger till om ett par veckor! :)

Kram Jennica

Bild: Pinterest Ali Reimer

Bild: Design seeds

Bild: moamaria.wordpress.com

Bild: Pinterest Val Schwarz

Bild: Pinterest Juliann G

Bild: Pinterest Beth Smith

Bild: Wedding Flowers.com

Bild: Pinterest Patricia Gasparino

Ny favorit hos IKEA

Ibland överträffar IKEA sig själva, och det måste jag säga att de gjort när de skapade den här underbara lilla rullvagnen! Den heter RÅSKOG och är designad av Nike Karlsson. Det är en allt-i-allo vagn som man kan använda till det mesta - i köket, badrummet, pysselrummet, tvättstugan.....jaa, här är det bara fantasin som sätter gränser!

Rullvagnen kommer i två färger - en mintgrön som andas amerikanskt 50-tal och en klassisk svart. Vilken är din favorit? Själv kommer jag inte att kunna motstå den mintgröna!

Kram Jennica


Bild: IKEA Livet Hemma

6 april 2012

Glad Påsk

En riktigt GLAD PÅSK önskar vi er! 
Hoppas att ni får en riktigt skön helg tillsammans med era nära och kära.
Det ska vi ha och därför hörs vi igen efter påsk.
Kram Jennica & Nellie

Bild från Pinterest

4 april 2012

En bild säger allt

Igår skrev jag om aprilvädret som slagit till med ömsom snöfall och och ömsom solsken, i alla fall här i Skåne. Nu är det bara en arbetsdag kvar för min del, sedan är det påskledigt och det ska verkligen bli skönt! Tänk, vad härligt det hade varit med ett par fina dagar då man kanske kunnat vara ute i trädgården och fixa. Jag hade dessutom tänkt få till årets första löprunda, inte en dag för tidigt! :)

Förutom vackert väder, så är vackra bilder något som jag älskar och verkligen "går igång" på. En bild säger verkligen mer än tusen ord! En bild kan förmedla en känsla och det tycker jag verkligen att denna gör! En bild kan dessutom förmedla energi och en vilja att förändra, vilket denna bilden också gör. Nu vill jag vårfixa!

Med det säger jag godnatt och dröm sött!
Kram Jennica

Bild: IKEA Livet hemma

3 april 2012

Aprilväder lagom till Påsk

Första veckan i april och aprilvädret slog till med full kraft! Under några dagar i mars så har vi faktiskt haft lite vårväder här nere i Skåne, men så fort det blev april så har både hagel och snö visat sig! I morse fick jag till och med skrapa rutorna på bilen och det låg ett tunnt tunnt snötäcke på gräsmattan. Usch så trist!

Men nuu skiner faktiskt solen, vilket är härligt! Det har ju kommit lite olika väderprognoser inför påskhelgen, men personligen så litar jag inte så mycket på dem. Det blir liksom som det blir ändå.

Har ni planer för påskhelgen? Några speciella traditioner? Vi har inte så värst många traditioner mer än att vi alltid har ett påskris inne, det hör liksom till. Givetvis så äts det påskägg och vi målar ägg. Det där med påskpynt i övrigt har vi ju diskuterat ett par gånger redan här på bloggen, så det vet ni vad vi tycker om! :)

Kram Jennica

Bild: IKEA Livet hemma

2 april 2012

Månadens erbjudande

Denna månaden har vi ett finfint vårpris på våra fina små terracottakrukor. De är helt perfekta för vårens fina lökväxter och sticklingar. Eller varför inte för den första frösådden?!

Kika här!1 april 2012

Skapa för de minsta

Jag sprang på en bok härom dagen som jag verkligen gillar och därför tänkte jag dela med mig av detta boktips. Det är en bok som har anammat återbruk och det är tydligt att det ska vara enkelt att pyssla ihop de finurliga sakerna. Det är mycket fokus på "man tager vad man haver", bra för plånboken och miljön på samma gång!

Bild från modelmini

Hoppas ni har haft en fin helg. Snart är det påsk! Kram /Nellie