30 juni 2012

Blomster

En av de härligaste sakerna med sommaren är alla vackra blommor, förutom solen och värmen såklart. :) Skillnaden är att blommorna kan man alltid lita på, de finns där även de mest regniga dagarna!

Vi har sagt det förr, men det tål att nämnas igen; de dagar solen lyser med sin frånvaro så njuter vi av blommorna inomhus.

Kram /Nellie


28 juni 2012

Äpplelådor

Godmorgon!
Idag försöker solen kämpa sig igenom molnen här nere hos oss. Det är är härligt att se solstrålarna i trädgården, även om vi fortfarande är långt ifrån någon sommarvärme. Men åhh, vad vacker trädgården blir när solen skiner på den!

I mitt uterum har jag några gamla äpplelådor som jag har lite krukor och sånt på. Jag köpte dem för flera år sedan och tycker supermycket om dem. Nu såg jag att IKEA har använt dem på bilderna på sin blogg, visst är de fina?

När vi är ute på olika marknader med Kanel & Cayenne så har vi alltid mina äpplelådor med oss. Vi bygger upp dem i olika nivåer och använder dem för att visa våra saker. Det blir riktigt fint och vi får alltid många frågor på om vi säljer lådorna, men det gör vi ju inte. Jag tycker så mycket om mina äpplelådor och har insett att de är "guld" värda!


Bilder: IKEA Livet Hemma

27 juni 2012

Gotlandsdrömmar

Jag har aldrig varit på Gotland, men av olika anledningar har jag läst en del om ön på sistone. Jag har läst deckare av Mari Jungstedt och Anna Jansson och de utspelar sig på Gotland (rekommenderas för övrigt!). Jag har läst bloggar som har sin 'hemvist' på Gotland och inredningstidningarna visar gärna reportage från sommarhus på Gotland såhär på sommaren.

Så, just nu är jag supersugen på att åka till Gotland! Ligga på en solvarm klippa med en bra bok och bara njuta hela dagen. Då hade det varit fantastiskt att på kvällen komma 'hem' till detta hotellet! Det är dessutom till salu....







Bilder: Fantastic Frank

26 juni 2012

Craft & Creativity

Oj, vad det regnar! Regnar det lika mycket hos er? Här nere i 'södern' fullkomligt vräker och forsar det ner, helt galet! Det är ju inte precis det man önskat av sommaren - vi vill ju ha salta bad, varm sand, ljumma vindar, äta ute, grilla, glass, rosévin på uteservering och allt det där andra underbara som hör sommaren till.

Men, nu regnar det och vad hittar man på då? Jo, man får hitta på bra inomhusaktiviteter. Min äldsta dotter och hennes kompis hade film-maraton i två dygn och avverkade ungefär 8 filmer eller nåt sånt. Det är ju en idé, men jag tänkte tipsa om något annat idag.

Har ni semester och kanske lite mer tid än vanligt så är ju detta vädret som gjort för att sitta inne och pyssla! Och om ni inte riktigt vet vad ni ska göra så vill jag tipsa om bloggen Craft & Creativity! Det är en av mina favoriter. Där hittar man alltid något man vill göra! Helena som har bloggen tipsar om olika typer av pyssel och de är absolut inte för svåra för att göra själv. Underbart inspirerande, färgglatt och härligt är det!

Så - pyssla på och försök ignorera regnet! Och kom ihåg att man kan äta glass eller dricka rosévin även om det regnar! ;)

Kram Jennica

Bild: Craft & Creativity

24 juni 2012

Modern smörgåstårta

Att bjuda ett större antal människor på mat är jättekul men kan också vara ganska tidskrävande och då blir det lätt lite stressigt (och inte lika roligt längre)... Mitt tips är att svänga ihop en smörgåstårta, ja ni läste rätt. Jag vet att det känns lite 90-tal eller kanske rent av tant-/gubbvarning och att det kanske egentligen inte är så festligt med en gigantisk macka?!? Men, ibland får man faktisk ta genvägar. :) Jag har hittat en modern variant på smörgåstårta som jag verkligen gillar, smörgåstårta a la club sandwich. Tro det eller ej men jag följde receptet till punkt och prickar (nästan i alla fall, lade bara till riven parmesanost i fyllningen samt på toppen (istället för bacon). Gästerna åt med god aptit, mmm:ade och sade att det var jättegott (förhoppningsvis inte bara för att vara artiga). Även jag som i vanliga fall inte är överförtjust i denna maträtt (och väldigt kräsen) gillade den skarpt. Det är ett bra betyg!

Det bästa av allt är att den är som godast när den stått till sig ett par dagar så se till att göra lite extra så du har rester att mumsa på några dagar framöver. ;) Kram /Nellie


22 juni 2012

Badhytter

Under maj månad hade vi ju den första sommarvärmen, den lös sedan med sin frånvaro ett tag för att komma tillbaka strax före midsommar. Självklart hann högtrycket dra förbi precis till midsommarafton, vad annars?!?! Vi fick i alla fall en solig kväll till slut. :)
Denna bilden tog jag på en vandring längs havet mellan Viken och Lerberget (här nere i sydvästra Skåne) en varm dag i maj, den känns verkligen sommar tycker jag. Badhytterna är så små och söta och ger liv åt det annars ganska platta landskapet. Hoppas det blir många bad de kommande månaderna, förresten det bestämmer vi att det ska bli tycker jag. :)


18 juni 2012

Sommarlängtan

Om tre dagar går jag på semester! Min första omgång, jag har lite uppdelad semester i år. Jag kan inte riktigt förstå att det redan är dags för sommarsemester. Jag längtar verkligen efter sommaren, men den har inte infunnit sig hos mig ännu. Den där underbara känslan av varma dagar, ljumma kvällar, hud som är lite stram av solen, sand mellan tårna....glass, rosévin, grillat...ååhhhhh! Jag älskar verkligen sommaren!

Just nu sitter jag i köket och lyssnar till vinden som blåser och river i träden utanför. Ingen sommarkänsla direkt... Men så fick jag syn på denna bilden och lyckades framkalla den där underbara längtan efter sommaren. Den kommer....den kommer....

Bild: IKEA Livet Hemma

17 juni 2012

Wasted time?

Dessa ord får avsluta denna veckan. Så enkelt, så sant och ändå så svårt att göra!
Kram /Nellie
ps. vi har vykort med denna text i vår butik :)


16 juni 2012

Ta vara på grönskan

Nu när vi har den gröna årstiden tycker jag att vi ska ta till vara på detta även inomhus. Lite fina blad och kvistar, böljande gräs eller en bukett blommor (eller varför inte en kombination) gör sig så fint på köksbordet, soffbordet eller ett sidobord. Dessa vaser tycker jag verkligen om, de tar liksom inte fokus från växterna utan ger dem bara det stöd de behöver och så klart möjligheten att dricka lite vatten. :) En kul detalj är att man kan ha dem var för sig eller så sätter man ihop dem till en vas. Fiffigt! Kram /Nellie

Bild från Livet hemma

13 juni 2012

Mer balkong och uteplats

Nellie gav ju oss superfin inspiration till uteplatsen igår och jag fortsätter på det temat idag! Nu är det ju faktiskt mitten av juni och sommaren har börjat. Här nere i Skåne går det lite trögt med den riktiga sommarkänslan och vädret är lite sisådär. Just nu skiner i alla fall solen och det ser härligt ut!

Jag hittade dessa underbara bilder hos Bolaget, så här fortsätter inspiration till balkongen och uteplatsen.

Hoppas ni får en skön kväll!
Kram Jennica



Underbart med spetsgardiner som avskärmare.

Alla bilder från Bolaget

12 juni 2012

Beslutsångest och uteplats


Jag vet inte i vilken ända av det nya huset jag ska börja så just nu är det lite rörigt i mitt huvud. Men det är väl så det ska vara i början av en processen! Mina inspirationsmappar är i alla fall något så när organiserade efter husets olika rum, men vissa saker vet man ju inte i vilket rum det kommer passa så "övrigt"-mappen är ganska full den med. :) Tänk, ett helt hus att inreda och fixa med, så kuuuul!!! 

Men man vet ju egentligen inte förrän man har bott in sig lite om det man tänkt sig verkligen passar. Ibland räcker det till och med med att titta på planskissen för att förstå att det inte riktigt såg ut som jag mindes och därmed funkar heller inte det uttänkta planen...

Eftersom sommaren verkar ha kommit  så ligger uteplatsen närmast till hands för dagens inspiration, trots att det är det sista som vi kommer fixa med (eftersom vi flyttar in i mitten av september). Men det är ju lika bra att fundera på det redan nu, har vi tur kanske vi kan fynda något på sommarrean.

Kram /Nellie


Bild från Sköna hem

Bild från Sköna hem

Bild från Sköna hem

9 juni 2012

Medelhavskänsla

Det har öppnat en ny restaurang i Helsingborg. Eller ja, det är en restaurang som byggts om och flyttat ett par hundra meter, så helt ny är den inte. Jag kände en riktig wow-känsla när jag var där, flera gånger om faktiskt. Så fint inrett, både inne och ute. Mest av allt gillar jag bambusofforna med de härliga kuddarna. Tänk att sitta där en ljummen sommarkväll med en räksallad och ett glas rosé och blicka ut över sundet! Verkligen medelhavskänsla! Att sen maten är god och till ett rimligt pris gör ju inte saken sämre. :) Förresten, den heter Sillen o Makrillen om någon undrar. ;) Kram /Nellie




8 juni 2012

Nytt hus

Vi ber om ursäkt för att det har varit tyst här lite längre än vanligt, vi har haft fullt upp i våra liv båda två. Jag och min man har gått och köpt ett hus (!), och vi har dessutom redan hunnit sälja vår lägenhet som vi bor i nu. :) Nu kan ni räkna med mer inredningsinspiration från mitt håll! Visst är det kul att börja drömma och planera om hur den nya bostaden ska inredas, vad man ska ha respektive rum till och hur man kan piffa i trädgården. Nu är det ju inte direkt ett renoveringsobjekt vi har hittat (tyckte inte det passade med en 5 månader gammal bebis) så de stora sakerna som kök och badrum är fixat (inte exakt i min smak men tillräckligt snyggt för att behålla). De andra rummen är också snygga så när som på ett par fondväggar och lite annat smått och gott. Det betyder att vi kan börja med finliret direkt vilket jag tycker är jättebra! När jag var på IKEA förra veckan fastnade jag för ett överkast (fast jag tänker mig den som en tunnare filt) från Kollektion blå. Det är ganska otippat för att vara mig men jag antar att även jag har påverkats av den rådande blåa trenden! :) Jag börjar med lite nätt inspiration från Livet Hemma med färger och mönster som jag tänker mig något av de kommande sovrummen. Jag gillar färgerna och den orientaliska touchen i kombination med det skandinaviskt ljusa.

Bild från Livet Hemma





1 juni 2012

Lommafesten

Förra helgen var vi med på Lommafesten och sålde våra grejer. Denna gången satsade vi på smycken och "vårnytt" dvs krukor och dekorationer därtill. Det är alltid lika kul att "leka butik", att presentera våra saker live och inte bara på webben, och såklart att möta våra kunder på riktigt. Det är ju viss skillnad med ett personligt möte jämfört med online shopping. Här kommer lite bilder från dagen. Fint va? Kram /Nellie