29 juli 2012

Sköna söndag

Idag är det en lat och långsam söndag (var på bröllop igår...behöver nog inte säga mer). Vad gör man då om inte passa på att läsa bloggar, speciellt de som jag inte brukar besöka dagligen. Design seeds är en av mina absoluta favoriter, och vi har Jennica att tacka för att vi kan njuta av dessa vackra bilder eftersom det var hon som hittade den fina bloggen. Kram /Nellie




26 juli 2012

Sommar i skärgården

Åh vad underbart det är att vi äntligen har fått lite sommar! Jag har spenderat ett par dagar på en ö i Blekinges fantastiska skärgård, det är balsam för själen det. Spartanskt, trångt och alldeles alldeles underbart!

24 juli 2012

Äppellådor

Jennica skrev tidigare om äppellådor i inredningen. Det är ju något som har hållit i sig ganska länge nu. Personligen tycker jag att det är superfint, ja faktiskt de flesta saker av gammalt slitet trä. :) I Kivik kan man köpa äppellådor (så klart). När vi har flyttat in i huset ska jag göra det, längtar! Jag bjuder också på ett gäng bilder från förra veckans besök i just Kivik. Sverige kan verkligen vara rätt vackert!

22 juli 2012

Förvaring för banden

Jag tror faktiskt att jag har tipsat om denna idé tidigare, men den tål att upprepas eftersom den är så fiffig! Jag råkade "snubbla" över den häromdagen igen och som så många gånger förr blir jag så imponerad över alla idéer och inspiration man kan få "där ute". Så många duktiga människor det finns!

Här kommer i alla fall dagens tips - finfin och fiffig förvaring för era fina band! Det är alltså askar för minttabletterna tic tac som är själva förvaringen. Detta tips kommer från bloggen Craft & Creativity och där kan ni för övrigt hitta en massa andra bra tips!

Ha en fin söndag!
Kram Jennica


18 juli 2012

Pysseltips

Tyvärr passar vädret fortfarande bäst för inomhusaktiviteter så här kommer ytterligare ett pysseltips för regniga dagar! Men - om det nu skulle bli fint väder så tycker jag faktiskt att man lika gärna kan göra detta pysslet ute på en filt i trädgården. :)

Jag hittade detta enkla sätt att göra fina garnhjärtan på, på denna bloggen - Family Chic by Camilla Fabbri. Ta gärna och titta in där, det finns massor av kul pysselidéer!

Se här, enkla fina garnhjärtan som man kan dekorera med precis överallt. Bara fantasin som sätter gränserna här!




Man behöver en lite tjockare ståltråd (floristtråd, najtråd...), garn, sax och avbitare.

Forma ståltråden som ett hjärta.

Fäst garnet några varv i 'mitten' av hjärtat.

Sedan börjar man vira garnet runt hjärtat precis i det mönster man själv önskar.

Se till att vira garnet ett par varv runt ståltråden för att få det att sitta på plats.

Färdigt! :)

14 juli 2012

Smycken!

Det kommer ske en del förändringar framöver med Kanel & Cayenne. De flesta av er vet säkert redan att vi har en webbutik där vi säljer en blandning av saker som är rätt svår att förklara; vi har inredningsdetaljer, porslin, handgjorda och egendesignade smycken, accessoarer, anteckningsböcker mm. Vi har även arrangerat ett flertal inspirationskvällar med varierande tema, allt från trädgårdstips till rawood). Vi har också haft en vision om att en dag ha en mysig butik någonstans lite utanför stan, kanske med ett café med hemmagjorda kakor och mumsiga lunchrätter (med ingredienser från den egna odlingen såklart). Visst låter det bra? Det tycker vi med, men det är lite för svårt att greppa (inte ens nu kan jag göra det utan att skriva en halv uppsats).

Vi har därför, efter noga övervägande, beslutat oss för att renodla butiken och fokusera på våra smycken. Det var så Kanel & Cayenne startade och det är smyckena vi sålt klart mest av. I framtiden kommer vi i stället säga något i stil med:

Vi säljer smycken som vi designar och tillverkar på egen hand, endast i begränsad upplaga. Se, mycket lättare att förklara! :)




11 juli 2012

Moodboards

I måndags skrev jag om att jag älskar tidningar och gärna klipper ut fina bilder ur dem och gör inspirationsböcker till mig själv. Är det någon annan som sysslar med denna sortens klipp-och-klistra aktivitet? :)

Det finns ju andra sätt att inspireras av vackra bilder. Moodboards är ju något som det pratas mycket om och har gjorts ett tag. De kan ju se ut ungefär hur som helst och förutom tidningsurklipp så kan de ju innehålla tyger, foton och vilka material som helst faktiskt. Testa!

Kram Jennica

Paris Nights and New York Lights

Paris Nights and New York Lights

Sussi's värld

Sussi's värld

9 juli 2012

Fine Decor Magazine

Jag älskar tidningar! Verkligen älskar. Det är nog en av mina största utgifter skulle jag tro, alla tidningar jag köper. Det kan vara både modemagasin, inredningstidningar, träningstidningar....tja, allt som lockar mig för tillfället! Det är min passion för vackra bilder som lockar...

Jag är en sån person som sparar mina tidningar i högar, och när jag känner att högarna blivit lite väl stora så klipper jag ut de bilder jag vill spara och slänger tidningen. Och sedan när andan faller på så skapar jag inspirationsböcker till mig själv där jag klistrar in bilderna och skriver ett par rader som passar till. Vuxenversionen av "klipp-och-klistra" kanske man kan kalla det! :)

Idag blir mitt tips en nättidning som heter Fine Decor Magazine! Såhär skriver de själva om tidningen:

Fine Decor Magazine är ett livsstilsmagasin som bara finns online, fri att läsa och fri att sprida.Vårt mål är att skapa en genomarbetad och läsvärd produkt med bra redaktionellt material, spännande texter, tilltalande plocksidor, snyggt foto, och en smakfull grafisk design. Fine Decor Magazine vill lyfta fram och hylla kreativa människor som, genom sin talang och arbetsinsats, ger oss saker och ting att beundra, använda och uppskatta.

Tidningens ambition är att inspirera till en mer kreativ och smakfull vardag. Vi tror man både kan gilla klassisk stil, skönhet och vackra ting men att man kanske inte riktigt köper hela grejen med slit å släng och konsumtionshets.

Läs intervjuer med intressanta och kreativa människor, nyheter inom inredning och mat. Hur du med enkla medel inreder ditt hem. Mode- och stilskola, sköna tips för kropp och själ. Spännande reportage och en del överraskningar!



Kram Jennica

6 juli 2012

Bättre sent...

...än aldrig. Så heter det ju, och vad bra det passar in på mig. Jag kanske inte direkt är sist med a haka på nya trender men jämfört med många av er bloggerskor där ute så är jag inte så värst snabb. Jag har t.ex. precis börjat tycka att washitejp kanske kunde vara interessant...ja, då förstår ni kanske vad jag menar. Observera att jag inte köpt någon ännu, bara tänkt att jag kanske ska... :) Denna gången handlar det om fotografering och närmare bestämt Instagram. Jag har inte riktigt fattat vitsen med det, förrän nu. Det är ju superkul att fota och sen snabbredigera bilderna direkt i mobilen. Jag märker att jag tar bilder på lite annorlunda motiv nu. :)

Den stora frågan är hur jag kan visa er ett par av de bilder jag tagit?!? Vad jag förstår så måsta man använda ytterligare ett "program" för att kunna visa bilderna på en blogg eller webbsida, det känns ju lite onödigt tycker jag...! Tips någon?

Här kommer några bilder i miniformat så länge:



4 juli 2012

All denna inspiration

Det finns så otroligt mycket fint där ute! Så många bloggar som visar inspirerande bilder, så många människor som är så otroligt duktiga på att inreda sina hem och ta vackra foton, så många som är fantastiskt duktiga på att få ihop en stil. Det är en fröjd att bara sitta och titta och titta! Ja, jag vet...jag är lite nördig när det gäller sånt här....men kul är det! Och inspiration får man!

Här får ni lite av mig!



Bilder från Pinterest

2 juli 2012

Vackert

Ingen anledning alls, förutom att det är fint! Och inspirerande!
Önskar alla en fin sommarvecka.
Kram Jennica

Bild: Dalani.se

Bild: Dalani.se

Bild: Dalani.se

Bild: Sköna Hem

Bild: Sköna Hem