Idag är det Lucia och Jill Johnson sjunger vackert i Göteborgs domkyrka (på TVn). Det är en vacker högtid (kan man kalla det det?) tycker jag, massor av levande ljus och vacker sång. Så fint och rogivande. Så skulle man ju börja alla dagar på vinterhalvåret - tända massa ljus och lyssna på skönsång!
Här kommer lite bilder från mitt alternativa lussebak. Receptet hittar ni här. När bullarna svalnat ska man pensla dem med smält smör och doppa dem i socker, men det hoppade jag över. Det man man ju göra sen när de ska serveras istället. Nu ligger det fyra fulla påsar i frysen. :) Jag önskar er en härlig lucia-dag! /Nellie
saffran och socker
degen innan jäsning
degen efter jäsning, med mer smör, socker och kardemumma
små runda bullar
många bullar blev det
Mums, kan bara gissa hur gott de smakade och att de verkligen måste vara supergoda när de doppats i socker.... kan tro att de skulle gå hem hos barnen här hemma. När frysen har börjat medge lite bakning (full så den håller på att sprängas...) så ska jag nog testa ditt recept!
SvaraRaderaHa en bra dag och försök behålla den härliga lugna känslan efter lussemys!
kram
Jaså minsan en sprallis i magen! Det var ju kul. Har jag missat.
SvaraRaderaJag har gjort två omgångar. En med vanliga, med pärlsocker på. Och så en med vit choklad. Men tusan, dom vanliga är helt klart godast!
SvaraRaderaNär är det nu Sprallis har planerat utgångsdatum?
Vad kul med "sprattlet" i magen:)
SvaraRaderaDet börjar närma sig eller?
Bullarna ser fantastiskt goda ut.
Kram