13 juli 2011

Färsk gnocchi med marinerade bönor och ljummen caprese

Idag tänkte jag bjuda på ett väldigt gott och lättlagat recept! Det är helt vegetariskt och kommer från Linas matkasse.

4 portioner

800 gram gnocchi
1 rödlök
500 gram körsbärstomater
250 gram mozzarella
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
230 gram kidneybönor
Vitvinsvinäger
Flytande honung
Olja
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Förbered gnocchi-koket genom att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull, men vänta med att lägga ner dem.

Ljummen caprese:
Skiva 1/2 rödlök tunnt. Fördela ringarna i en ugnssäker form. Lägg 500 gram körsbärstomater ovanpå. Ringla över 2 msk olja och strö över 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar. Ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Tärna 250 gram mozzarella. När tomaterna är klara, fördela mozzarella och blad från 1 kruka basilika över de varma tomaterna.

Marinerade bönor:
Finhacka 1/2 rödlök. Blanda löken med 1 msk olja och pressa ned 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 1/2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Skölj 230 gram kidneybönor noga och blanda med marinaden.

Gnocchi:
Koka 800 gram gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Medan de kokar förbereder du en stekpanna och hettar upp lite olja. Bryn sedan den färdigkokta gnocchin. Var försiktigt så de inte bränner fast. Krydda med salt.

Servera den nystekta gnocchin tillsammans med marinerade bönor och ljummen caprese.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar