13 september 2011

Naturen flyttar in

En stark trend just nu är naturen! På Formex för ett par veckor sedan kunde man se tydliga tecken på att naturen flyttar in. Stenar, kvistar och växter får ta plats i inredningen. Färger, mönster och olika strukturer hämtas från skogen. Vi tar i naturen i våra hem, både i artificiell och i verklig form.

Jordnära och naturliga inredningar, som dekoreras med gröna, frodiga växter och vackra blommor är vad vi vill ha just nu. Vi tar även in olika detaljer såsom grenar och bark. Det ska vara trä, hantverk och folklore i kombination med fokus på ursprung och naturliga material som ull, filt, näver, päls och skinn. En hög med staplad ved blir ett vackert stilleben och man skapar enkelt en skogshuggarkänsla med korrugerad plåt och rostiga detaljer.

Personligen så tycker jag om delar av denna trend, inte allt. Och jag tycker alltid bäst om när man blandar upp trender med det man redan har, det känns mest personligt och äkta på det viset. Så plocka in naturen i era hem, ta en tur i skogen och plocka vackra kvistar och växter. Gå längs stranden och plocka fina stenar och har ni riktig tur så hittar ni även vacker drivved. Sedan är det 'bara' fantasin som sätter gränser!

      
Kollage: Jennica

Bild: Interiörguiden

Bild: Hemmakanalen

Ikväll känner man av naturen extra mycket, det blåser och stormar ute. Naturen är mäktig och det är mysigt att sitta under filt med en kopp te och låta sig imponeras!
Kram Jennica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar