29 mars 2012

Raw food

Ikväll har vi haft en inspirationskväll tillsammans med Ulrika Hvistendahl som berättade för oss om raw food! Och vi blev verkligen inspirerade allihop! Jag är så sugen på att testa att börja äta mer raw food för att se vilka effekter det kommer att ge mig och min kropp.

Raw food är alltså - precis som namnet säger - rå mat. Man upphettar ingenting över 42 grader och det är ren vegankost, dvs man äter inget animaliskt överhuvudtaget. Men man behöver inte göra detta strikt till 100%, utan det ger effekt även om man bara skulle göra det en dag i veckan. Det tänkte jag börja med, för att kanske sedan utöka det. Vi får väl se när jag börjar....

Såhär skriver Ulrika på sin website om raw food:

En levande kropp vill ha levande mat – det är grundstenen i raw food. Många av matens näringsämnen går förlorade då man tillagar maten, och genom att äta maten rå behåller man inte bara alla enzymer, vitaminer och mineraler, utan också konsistens och färg.

Rå mat är lätt för kroppen att bryta ner och ger kroppen exakt den näring den behöver, så att cellerna kan fokusera på det de är bäst på. Cellernas funktioner optimeras helt enkelt och vi mår bättre!  

Känslan är underbar när man helt plötsligt känner sig pigg och alert efter en måltid istället för trött och däst, när man märker hur hår, hy och naglar får ny lyster och styrka, ögonen blir klarare, magen funkar helt problemfritt, hur eksem försvinner från huden, hur blodsockret balanseras, sömnbehovet minskar, energin ökar, man sover bättre...  Ja effekterna är många och det fina är att alla, oavsett ålder, kön eller tillstånd, kan dra nytta av en råare kost! 

Otroligt spännande och intressant! 

2 kommentarer:

  1. Oj vilka effekter, det låter spännande !

    Ha en fin helg!!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Låter ju superbra! Skulle vara roligt å testa.
    Kram

    SvaraRadera