18 januari 2012

Washi tape

Det är spännande det här med hur otroligt snabbt en sak kan spridas och helt plötsligt vara det som "alla" tycker är det absolut bästa som hänt! Just nu är washi tape en sådan sak. Överallt ser man dessa färgglada japanska tejprullar, i tidningar och på bloggar ser man dem hela tiden. Och nu även här... :)

Jag kan bli rätt så fascinerad av sånt här. Det sprider sig som en löpeld och helt plötsligt så "måste" man bara ha en liten tejprulle. Men visst, de är fina. Och de finns i otroligt många fina färger och mönster. Och man verkar onekligen kunna använda dem till mycket, man ska bara tänka lite "utanför boxen". Tänka nytt!

Jag har sett otaliga användningsområden. Det vanligaste är väl ändå att man sätter upp bilder  och foton med tejpen på väggen. Helst ska det se sådär lite slarvigt ut, som om man bara satt upp fotot utan att egentligen tänka.....men det ligger mycket tanke bakom det där som ser så spontant ut ska ni veta! Så bilder, foton och moodboards sitter nu uppe på "allas" väggar med washi tape. Sedan kan man ju dekorera mer eller mindre det mesta, bara fantasin som sätter gränser.

Så...har ni börjat använda washi tape? Några bra och kul tips på vad man kan göra?

Kram Jennica





Ett helt familjeträd i washi!

Bilder från Pinterest

5 kommentarer:

  1. Jag har ett litet gäng tejprullar hemma som jag använder till att göra fina paket med t.ex. Måste erkänna att den trenden har jag hakat på fullt ut, jättekul att ha olika färger att välja bland:)

    SvaraRadera
  2. Har satt upp ett collage med foton av barnen på väggen med wahsi-tape. Kul att använda till presenter också. Fick ett nytt paket med washi från England igår!

    SvaraRadera
  3. Ja det har verkligen spridit sig snabbt! Jag har väl inte riktigt fallit för dem, men nu när jag ser klädnyporna så blev jag lite kär :-)

    SvaraRadera
  4. Jag har gjort lite vimplar, pimpat en vas och snyggade till en vanlig papperskasse med lite tejp. Önskar man hade så många rullar så man kunde göra ett sånt sjukt snyggt familjeträd...

    Och ja, Nellie. Visst är det en underbar omställning att få barn! Hoppas du har det bra i bebisbubblan!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag har varit sugen på wasitejp i flera år när jag läst amerikanska bloggar. Men det har varit svårt att få tag på. Och nu när det finns, och alla "leker" med det blir jag anti och vill inte :P
    Fast jag faller säkert för grupptrycken så småning om och är extra "ute" då, haha :)

    Jag har vågat starta företag :)
    http://medmedvind.blogspot.com

    SvaraRadera